Een cadeautje voor de stad kon natuurlijk niet uitblijven tijdens deze allereerste Amsterdam Food Week. Food professionals mochten de smaken van de stad komen proeven tijdens een feestelijk ontbijt. Zo’n fijn samenzijn zorgt voor een hoop inspiratie, maar vooral ook heel veel lekkers. Goed lekkers, zorgeloos lekkers. Zo gaat bij De Pasteibakkerij van Diny Schouten geen stukje varkensvlees verloren en maakt Potverdorie! jam van groenten en fruit waarvan de schoonheid is vervaagd. Die schoonheid trekt natuurlijk lang niet iedereen in twijfel. Gasten als Jeroen Thijssen, de biograaf van Johannes van Dam, en Laura Grave vertelden over hun liefde voor pure producten, lokale gerechten en streekproducten. Er zijn nog genoeg eetbare parels in de stad om te ontdekken!

 

De zoete afsluiter van het ontbijt kwam van Tjitze van der Dam, een zeer bevlogen chef. Tjitze presenteerde eerder een boek vol Hollandse klassiekers. Een ode aan de Nederlandse keuken, maar wel met een nuchtere blik. Het Stadsontbijt is natuurlijk een zetje in de rug, een gevalletje ‘voor herhaling vatbaar’. Al deze food lovers bij elkaar vormen uiteindelijk de toekomst van onze Amsterdamse eetcultuur. Zo divers, kleurrijk en smaakvol krijgen we ‘m alleen door samenwerken en samenkomen.