Logistiek is een belangrijk topic wanneer het gaat over de toekomt van onze duurzame culinaire hoofdstad. Amsterdam slibt steeds verder dicht, zeker nu de bezorgservice een enorme vlucht heeft genomen. De vraag rijst hoe we meer producten de stad in krijgen met minder middelen. Om deze reden stond op de donderdag het thema distributie centraal en kwam een kleine groep stakeholders en ondernemers bijeen om in gesprek te gaan over de mogelijkheden. Kunnen we bijvoorbeeld meer doen met transport over water, in de lucht of op de fiets?

 

Welke locatie is geschikter voor dit samenkomen dan ‘en route’? In een Amsterdamse salonboot kwam een groep van 12 betrokkenen samen om inzichten te delen op het gebied van logistieke oplossingen in de foodbranche. Zo werd er namens Rederij Kees gesproken over vervoersoplossingen per boot en namens Tring Tring en Foodlogica per fiets. De ondernemers deelden hun lessen, overwinningen en uitdagingen wat betreft het vervoer van producten in de stad. Wat gebeurt er als verschillende vervoersbedrijven effectief gaan samenwerken? Om een goed antwoord te geven op deze complexe vraag was deze bijeenkomst een mooi startsein. De gasten waren het erover eens dat ze meer partijen willen aanhaken om initiatief te nemen dit gesprek voort te zetten. Hierbij speelt de bewustwording van de ontvangers van goederen ook een rol.