10 oktober 2018

Op vrijdag was het eindelijk zo ver. Chocolate addicts konden hun hart ophalen bij de masterclass van niemand minder dan onze meester patissier Hidde de Brabander. In samenwerking met Belgisch producent Callebaut presenteerde Hidde de smaak van chocolade, vol facts over de cacaoboon. Uiteraard kon het proeven van de chocolade niet uitblijven.

 

Chocolade proeven kun je vergelijken met het wennen aan de smaak van koffie. Als koffiedrinker begin je met een latte of een cappuccino met suiker. Hetzelfde geldt vaak voor chocolade. Melkchocolade valt bij veel mensen direct in de smaak. Aan heel pure chocolade moet men vaak even wennen, net als aan een dubbele espresso. Een funfact natuurlijk, maar wat zijn nu eigenlijk de ingrediënten van chocolade? Hidde benoemde cacaomassa, cacaovet, suiker en de vanillearoma die hij zelf vaak toevoegt om de chocolade iets extra’s te geven. Vervolgens bracht Hidde alle chocolade fans bij een nieuw geheim dat hij snel hoopt te ontrafelen. Ruby chocolade is roze van kleur. De kleur komt uit de boon, maar de chocolade is moeilijk te maken. Zo zijn er nog veel meer geheimen rondom cacao. We blijve Hidde op de voet volgen! Tijdens de masterclass liet hij Terra preta zien. Dit is een vorm van chocolade dat lijkt op, zoals de naam zegt, vruchtbare aarde. Een chocoladewereld ging voor ons open!