Over de gehele linie zijn er tekorten aan horecapersoneel. Tijdens de Talkshow Personeelstekort op de woensdag van Amsterdam Food Week, spraken gasten uit verschillende schakels van de keten over oorzaken en vooral ook over oplossingen. Reinier van Dantzig van D66, Sven Sallaerts namens Pesca en onder andere Anita Bos van Koninklijke Horeca Nederland gingen het gesprek aan. Opvallende oplossingen en veel creativiteit zijn geboden om horecapersoneel aan een zaak te binden. Het verloop in de horeca is over het algemeen groot. Dat komt bijvoorbeeld omdat er veel aanbod is of omdat het personeel bestaat uit studenten dat eigenlijk andere passies heeft dan horeca. Omdenken is het sleutelwoord. Zo is een Eindhovense horecaondernemer cursussen aan gaan bieden die niets met horeca te maken hebben, met als doel studenten te binden en behouden. Of wordt er expliciet om jongeren zonder ervaring gevraagd om hen vervolgens zelf op te leiden.

 

Naast omdenken kan samenwerking ook probleemoplossend werken. In plaats van met elkaar te strijden om schaarse medewerkers hebben hoteleigenaren in Amsterdam de handen ineengeslagen. Zo gaan zij samen op zoek naar panden om medewerkers te huisvesten. Ook werd er gepleit voor een betere cao. Het aan kunnen bieden van baangarantie of bonussen is een enorme duw in de rug bij het aanhaken van werknemers. Een aantal sprekers was het erover eens dat het imago van horeca moet veranderen, waarin het beeld van heel hard werken voor weinig geld wordt geschetst. Bijeenkomsten als deze zorgen voor meer begrip tussen de verschillende schakels in de horecabranche.